ABC Article Directory banner displaying blue butterfly logo. Click to go directly to the main Homepage


Hoe Zit een Lening in Elkaar?


     Er zijn tegenwoordig honderdduizendenéén mogelijkheden op het gebied van kredieten, leningen en hypotheken, en juist hierdoor kun je de weg nog wel eens kwijt raken. In principe bestaat elke lening grofweg uit dezelfde onderdelen, en die bespreek ik hier met je.

De looptijd van de lening
De looptijd van een lening is een van de belangrijkste onderdelen om op te letten bij het afsluiten van een lening: hoe lang heb je om de lening terug te betalen? Looptijden kunnen nogal variëren, van een aantal maanden tot vele jaren. De vuistregel hier is hoe langer de looptijd, hoe lager de rente.

De rente
Nog een belangrijk aandachtspunt bij het aangaan van een lening is natuurlijk het rentetarief dat gehanteerd wordt. Dus; hoeveel rente moet je over het geleende bedrag betalen? Ook hier geldt dat leningen met een lange looptijd vaak minder rente in rekening brengen dat de zogenaamde minikredieten, waarbij vrij hoge tarieven gehanteerd worden. Afhankelijk van hoezeer de kredietverstrekker je inschat als een risico, des te hoger de rente zal zijn die gehanteerd wordt. Dus als je een onregelmatig inkomen hebt, een slechte BKR toetsing of ziek bent, dan betaal je een hoger rentetarief.

De geldigheidsduur van de rente
De rentepercentages die in rekening worden gebracht hoeven niet altijd vast te zijn. Afhankelijk van welke vorm je hebt gekozen wordt de rente die je betaald wel of niet beïnvloedt door de markt tendensen. Als je een vaste rente hebt betaal je een vooraf vastgestelde rente over je lening. Dit kan als voordeel hebben dat je minder betaald dan het huidige rentetarief op de markt, maar het kan ook als nadeel hebben dat je meer rente betaalt dan op dat moment in rekening wordt gebracht op de markt. Als je kiest voor een variabele rente fluctueert je rente dus met de markt tendens mee. Ook dit heeft voor- en nadelen: als de marktrente ineens heel erg hoog wordt betaal jij ook ineens een heel stuk meer rente. Een mengvorm van deze twee opties bestaat echter ook.

De maandelijkse aflossing
De maandelijkse aflossing hangt af van je maandelijkse financiële draagkracht. Als je weinig rente en aflossing wilt betalen moet je kiezen voor een langer lopende lening, maar als je er zo snel mogelijk weer vanaf wilt zijn moet je kiezen voor een hoge maandelijkse aflossing. Let bij het afsluiten van de lening op of je wel ongestraft extra mag aflossing. Vaak moet je hier namelijk boetes voor betalen.

Een zekerheidsobject
Bepaalde leningen vereisen een zekerheidsobject dat het risico voor de kredietverstrekker afdekt. Mocht jij niet kunnen voldoen aan je maandelijkse financiële verplichtingen, dan kan de geldverstrekker dit object verkopen om er zo de lening mee af te betalen. De bekendste vorm van een lening met een zekerheidsobject is natuurlijk de hypotheek, waarbij je huis het zekerheidsobject is. Mocht je de financiële verplichtingen niet na komen, dan verkoopt de bank of andere geldverstrekker je huis.

Leen bewust en zorg ervoor dat je niet het onderste uit de financiële kan probeert te halen waardoor je in financiële problemen kunt geraken. Lees de polis van je lening goed door, doe onderzoek en vraag meerdere offertes aan zodat je kunt vergelijken.


Article Source: http://www.abcarticledirectory.com

Meer weten over de zoektocht naar een lening? Bezoek Afbetaling lening. Hier vind je informatie over de verschillende leningen en mogelijkheden. Afbetaling lening


Posted on 2010-02-09, By: *

* Click on the author's name to view their profile and articles!!!


Note: The content of this article solely conveys the opinion of its author.


Animated RSS Symbol for the ABC Article Directory rss category feed ... Get Every New Foreign Language Articles Article Delivered Instantly!Facebook Comments


" data-width="470" data-num-posts="10">
Cartoon image of a figure holding a magnifying glass looking for articles in the ABC Article Directory

Still Searching? Last Chance to find what you're looking for with a Google Custom Search!Custom Search

Or.... You can search this site using our Bing Custom Search!

Bing
Did You Like/Dislike This Article? Give It YOUR Rating!

Please Rate this Article

No Ratings Yet. Be The First To Rate This Article

/EDF Publishing. All rights reserved. Script Services by: Sustainable Website Design
Use of our free service is protected by our Privacy Policy and Terms of Service Contact Us

User published content is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Unported License
.
Increase your website traffic with Attracta.com

Valid CSS!


ABOUT SSL CERTIFICATES
Date:


Powered by ABC Article Directory