ABC Article Directory banner displaying blue butterfly logo. Click to go directly to the main Homepage


Krijg Enig Inzicht in Schuimwijn


     Wijn is een alcoholische drank bestaande uit gefermenteerd vruchtensap. In het algemeen worden druiven geplet en gefermenteerd door toevoeging van gist om wijn te produceren. Door de verschillende variëteiten van druiven en verschillende giststammen ontstaan er verschillende wijncategorieën. Schuimwijn is een wijnsoort met een hoog koolstofdioxidegehalte, waardoor het bruisend wordt. Over het algemeen is het wit of roze van kleur, maar er bestaan tevens rode schuimwijnen. Over de hele wereld wordt een uitgebreid assortiment van schuimwijn geconsumeerd. Prosecco, Cava en Champagne behoren tot de meest populaire soorten. Cava en wijn worden geproduceerd door een natuurlijke fermentatie, hetzij in traditionele flessen, hetzij in grote tanken ontworpen om druk te weerstaan.

Prosecco is een droge tot extra droge witte schuimwijn die voornamelijk in de noordoostelijke regio’s van Italië geproduceerd wordt. In vergelijking met andere schuimwijnen heeft het een lager alcoholgehalte, is het sterk aromatisch en heeft het een lichte en verfrissende smaak. Het is de wijn bij uitstek bij Italiaanse gelegenheden en maakt zo integraal deel uit van de Italiaanse cultuur. Cava is een Spaanse schuimwijn, witte of rosé van kleur. Meestal is het afkomstig van de regio van Catalonië in noordwest Spanje en het heeft een lichte en fruitige smaak. Cava is onlosmakelijk verbonden met de Spaanse tradities. Champagne is een variëteit van schuimwijn, geproduceerd in de Champagneregio in Frankrijk. Het heeft een zeer rijke smaak en wordt geassocieerd met luxe en klasse.

Er zijn zeer subtiele verschillen tussen drie bovengenoemde categorieën van schuimwijn. Prosecco is normaal gezien gemaakt uit Glera- of Proseccodruiven door de “charmot” methode, waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in stalen, roestvrije tanken, terwijl Champagne, respectievelijk Cava, geproduceerd worden door de traditionele “champenoise” methode uit Pinot Noir en Chardonnaydruiven, respectievelijk Xarello- en Parelladadruiven. Daarenboven duurt het 4 tot 6 weken om Cava te produceren, terwijl het drie jaar kan duren vooraleer Champagne van een goede kwaliteit geconsumeerd kan worden. Tot slot zijn Prosecco en Cava lichter, fruitiger en bestemd voor regelmatige consumptie en is Champagne eerder voorbehouden is voor speciale gelegenheden.

Wat de verkoop van wijn en Cava (schuimwijn?) betreft hebben Cava en Prosecco een voordeel ten opzichte van Champagne, en dit omdat de eerste twee betaalbaar zijn voor het grote publiek terwijl Champagne veel duurder is door de aard van het productieproces. Kosteneffectiviteit is een van de hoofdredenen van de immense populariteit van Prosecco tegenover de twee andere schuimwijnen, waardoor het een voor iedereen toegankelijke drank is. Gezien de enorme markt voor wijn en Cava (schuimwijn?), zijn andere, minder traditionele landen buiten Europa, waaronder Australië, de Verenigde Staten, Argentinië, Zuid-Afrika, Chili en Canada, ook begonnen met de massaproductie en handel van deze alcoholische dranken. De wijnen uit deze regio’s worden “nieuwe wereldwijnen” genoemd. Deze landen hebben nieuwe stijlen en technieken ontwikkeld en een enorme bijdrage aan de wereldwijde wijnindustrie geleverd.

Dit gezegd zijnde, is het onontbeerlijk te vermelden dat, hoeveel onderzoek je ook doet op het internet of in boeken, de uiteindelijke keuze van wijn volledig op je eigen smaak berust. Nu de andere schuimwijnvariëteiten het prestige van Champagne aan het inhalen zijn, is de kloof tussen Champagne en andere schuimwijnen wel snel aan het afnemen (staat hier niet op zijn plaats, vind ik), kan beter na alinea 3 staan).


Article Source: http://www.abcarticledirectory.com

www.partywines.be is een wijn importeur en verkoper. Via deze site kunt u uw favoriete wijn bestellen voor al uw gelegenheden. Dit bedrijf heeft geen uitgebreide collectie, maar voor elk feest een gepaste wijn.


Posted on 2011-12-08, By: *

* Click on the author's name to view their profile and articles!!!


Note: The content of this article solely conveys the opinion of its author.


Animated RSS Symbol for the ABC Article Directory rss category feed ... Get Every New Foreign Language Articles Article Delivered Instantly!Facebook Comments


" data-width="470" data-num-posts="10">
Cartoon image of a figure holding a magnifying glass looking for articles in the ABC Article Directory

Still Searching? Last Chance to find what you're looking for with a Google Custom Search!Custom Search

Or.... You can search this site using our Bing Custom Search!

Bing
Did You Like/Dislike This Article? Give It YOUR Rating!

Please Rate this Article

No Ratings Yet. Be The First To Rate This Article

/EDF Publishing. All rights reserved. Script Services by: Sustainable Website Design
Use of our free service is protected by our Privacy Policy and Terms of Service Contact Us

User published content is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Unported License
.
Increase your website traffic with Attracta.com

Valid CSS!


ABOUT SSL CERTIFICATES
Date:


Powered by ABC Article Directory