ABC Article Directory banner displaying blue butterfly logo. Click to go directly to the main Homepage


Med Leiebil i Hardanger


     Hva med å leie en bil og ta en kjøretur til Hardanger?

Reiser du i mai vil du oppleve Norge på sitt vakreste.

Nasjonal turistveg Hardanger Nasjonal turistveg Hardanger byr på en nasjonalromantisk reise med fjord, fjell og ikke minst en fantastisk fruktblomstring. Med en rimelig leiebil fra et godt bilutleiefirma får du en super tur!

Nasjonal turistveg Hardanger er en 158 kilometer lang veistrekning øst for Bergen. Turistvegen omfatter strekningene Granvin og Steinsdalsfossen, Norheimsund og Tørvikbygd, Jondal og Utne, Kinsarvik, Odda og Låtefoss. Det går ferge fra Tørvikbygd til Jondal og mellom Utne og Kinsarvik. Tar du ut leiebilen i Bergen er det en kort tur gjennom Hardanger.

Veien Bilder fra Ulvik, Steinsdalsfossen og Kvam.

Strekningen har fått status som nasjonal turistveg på grunn av landskapet i området som for mange er essensen av den romatiske naturen Vestlands-naturen. De frodige og grønne liene med fossefall, fjell og isbreer har tiltrukket turister i mer enn 100 år.

Jordsmonnet langs Hardangerfjorden sørger å gi en karakteristisk og frisk smak til frukt og bær. Regionen har lange tradisjoner som bær- og fruktregion helt tilbake til 1300-tallet, og i sesongen kan du kjøpe smakfulle og kortreiste bær fra små boder langs veien. Har du leid en romslig leiebil kan du kjøpe med deg frukt og bær hjem.

Utsiktspunkt langs veien Det er anlagt tre utsiktspunkter og rasteplasser langs turistvegen. Rasteplassene har god utsikt mot Hardangerfjorden. Noen av rasteplassene har bade- og fiskemuligheter.

Hereiane: Den idylliske rasteplassen har fjordutsikt og toalettet er en arkitektonisk perle med tak og vegger av lokal naturstein. Rasteplassen på Hereiane ligger i et område der svabergene går fra fjorden og helt opp mot høyfjellet.

Steinstøberget: På Steinstøberget ligger det en hyggelig rasteplass. Sett gjerne av tid til å prøve fiskelykken i Hardangerfjorden – det er også tilrettelagt for at du kan grille fangsten (eller annen medbragt mat). Det er også toalett tilgjengelig. Og det er god plass til å parkere din utleiebil mens du fisker.

Hesthamer: Rasteplassen Hesthamar, fem kilometer nordvest for Utne, ligger i hjertet av det idylliske fruktdistriktet. Fra parkeringsplassen går en sti ut til en koselig odde og det er også tilgang til en steinstrand som er mye brukt av svømmere. Ta med deg håndkle og badebukse i leiebilen din og ta et stopp her!

Den nye Hardangerbroen som blir ferdig sommeren 2013. Da kan du krysse Hardangerfjorden med leiebil.

Attraksjoner Opplev baksiden av den 50 meter høye Steinsdalsfossen.

I Oddadalen kan du se tvillingfossen Låtefossen..

Hardanger kalles også Norges frukthage, og reiser du gjennom området i mai vil du oppleve frukttrærne i full blomstring. Senere i sesongen selges bær og frukt langs veiene og i Lofthus er det en egen morellfestival i slutten av juli.

Hvis du vil bli bedre kjent med sider- og eplejuiceproduksjon i Hardanger kan du besøke Hardanger Saft- og Siderfabrikk i Ulvik eller Hardanger Cideri på Jåstad. Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund er et levende museum hvor båtbygging og fartøyvern er i fokus. På Utne kan historien til den lokale kulturen utforskes ved friluftsmuseet Hardanger Folkemuseum.

Bilde fra Norheimsund. Her er bilverksted om du trenger det.

Aktiviteter Du kan oppleve Hardangerfjorden med leiebil, båt, ferge, yacht, seilbåt eller en liten fiskebåt. Stopp i noen av de mange nasjonalromantiske bygdene, eller føl på spenningen når båten passerer smale Fyksesundet før ankomst til Botnen, som er hardingfelas fødested.

Bli med på et fjordcruise som starter med buss fra Bergen. Selve cruiset med Hardangerfjord Sightseeing starter og slutter i Norheimsund.

Gå på ski over Folgefona på sommeren, dette er den tredje største breen på fastlands-Norge. Her kan du gå langrenn, prøve alpint og trikse i senterets terrengpark. Fra løypene på Folgefonna Sommer Skisenter har du utsikt til fjordene og fjellene.

Bilde fra Folgefonna. Kjør helt frem og gå på ski hele året. Husk å booke skiboks til leiebilen din.

Ikke gå glipp av brevandring på breen Folgefonna. Det er flere daglige turer;

Blåistur i Juklavassbreen,

Tur langs historiske Sundalsvegen som følger Folgefonna mellom Sundal og Odda og

Pedagogisk tur langs breens kant der du lærer mer om breen.

Har du ikke høydeskrekk vil turistløypen, som er en del av Via Ferrata Tysso i Tyssedal, gi deg følelsen av hvordan hverdagen var for rallarene som bygget vannkraftverket Tysso 1. Turen starter med å klatre opp stigen langs rørene. Halvveis opp kommer den mest utfordrende delen av ruten langs faste bolter og stiger. Guiding og alt nødvendig utstyr som hjelmer og seler er levert av OpplevOdda.

Trolltunga ligger omtrent 1100 meter over havet og tronende 700 meter over Ringedalsvatnet er utsikten fra toppen fabelaktig. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og tar omtrent 8-10 timer.

Trolltunga og Via Ferrata.

FlatEarth Adventures tilbyr ulike kajakkturer, eksempelvis i Eidfjord, en fjordarm til Hardangerfjorden. Det er gode fiskemuligheter i elver, innsjøer og i fjorden. Det er gratis å fiske i fjorden. Fiskekort kan kjøpes på turistinformasjonen og andre turiststeder. God biltur!


Article Source: http://www.abcarticledirectory.com

Leiebilen.no - cartrawler - tilbyr bil utleie og bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage og Budget. Vi garanterer derfor svært lave priser! bilutleie i alle fasonger: leiebil, Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil. For more information please visit:- www.leiebilen.no


Posted on 2013-02-21, By: *

* Click on the author's name to view their profile and articles!!!


Note: The content of this article solely conveys the opinion of its author.


Animated RSS Symbol for the ABC Article Directory rss category feed ... Get Every New Foreign Language Articles Article Delivered Instantly!Facebook Comments


" data-width="470" data-num-posts="10">
Cartoon image of a figure holding a magnifying glass looking for articles in the ABC Article Directory

Still Searching? Last Chance to find what you're looking for with a Google Custom Search!Custom Search

Or.... You can search this site using our Bing Custom Search!

Bing
Did You Like/Dislike This Article? Give It YOUR Rating!

Please Rate this Article

No Ratings Yet. Be The First To Rate This Article

/EDF Publishing. All rights reserved. Script Services by: Sustainable Website Design
Use of our free service is protected by our Privacy Policy and Terms of Service Contact Us

User published content is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Unported License
.
Increase your website traffic with Attracta.com

Valid CSS!


ABOUT SSL CERTIFICATES
Date:


Powered by ABC Article Directory