ABC Article Directory banner displaying blue butterfly logo. Click to go directly to the main Homepage


Oljemaleri en Kunstform Som Stadig Er i Forandring


     Oljemaleri har forandret seg mye gjennom tiden, til å ende opp slik vi kjenner det i dag. I begynnelsen var det enkle ukompliserte skisser på enkle lerret i Midtøsten for snart over tusen år siden. Flesteparten tror at de første oljemaleriene kom fra Venezia, men det stemmer ikke.

Ettersom tiden gikk begynte man å eksperimentere med forskjellige typer materiale for å lage bedre maleri. De tradisjonelle oljene er olje fra lin og valnøtt, selv om valnøtt er noe skjeldnere brukt. Disse oljene gjorde at man kunne få en tynn og hurtigtørkende maling. Malingen kom på papiret ved hjelp av palettkniver og filler, men noen ganger hadde man også malekoster. Da oljemaling blir tørr på grunn av oksidasjon, og ikke på grunn av det det fordamper, så kan det ta alt fra en dag til en uke før malingen er helt tørr. Det kunne fort bli problematisk, fordi de bodde ikke i vanlige hus, med tak over hodet, men de bodde i fjellet. Og da kunne værforhold fort vært nok til at oljemaleriet endret seg.

Er man veldig nøye på det, slik som oljemalerikjennere er, så sier man at helt tørr er de ikke oljemaleriene før det har gått 60 til 80 år. Det høres kanskje utrolig ut, men det er slik fordi for å kunne oksidere, så må man ha oksygen. Og det er fint lite oksygen tilgjengelig under flere tykke lag med oljemaling.

De fleste som studerer oljemalerienes historie mener at kunsten å lage oljemaleri beveget seg sakte men sikkert fra Afghanistan og vestover for nesten tusen år siden. Den første gangen oljemaleri nevnes i litteraturen er i Theophilus sin bok Forskjellige kunstformer fra 1125. Men kunsten å lage oljemaleri slik det er kjent i dag kom ikke før på femtenhundretallet, da det blant annet ble svært populært blant adelen i Nederland. Fra Holland flyttet det seg som en farsott vestover i Europa. Adelskapet i både Frankrike og Storbritannia hadde flere hundre kunstenere som ansatte, og oljemaleriene pyntet snart de store sommerhusene, adelshusene, og bedehusene.

Dette førte til konkurranse om å få de fineste oljemaleriene, og i Venezia i Italia ble det laget flere oljemaleri enn i hele Storbritannia til sammen. Det er nok dette som er grunnen til at så så vanlig å tro at oljemaleriene først kom fra Italia.


Article Source: http://www.abcarticledirectory.com

Jeg er artikkelforfatter om maleri og har en hjemmeside hvor det er skrevet mer om oljemaleri.


Posted on 2010-02-22, By: *

* Click on the author's name to view their profile and articles!!!


Note: The content of this article solely conveys the opinion of its author.


Animated RSS Symbol for the ABC Article Directory rss category feed ... Get Every New Foreign Language Articles Article Delivered Instantly!Facebook Comments


" data-width="470" data-num-posts="10">
Cartoon image of a figure holding a magnifying glass looking for articles in the ABC Article Directory

Still Searching? Last Chance to find what you're looking for with a Google Custom Search!Custom Search

Or.... You can search this site using our Bing Custom Search!

Bing
Did You Like/Dislike This Article? Give It YOUR Rating!

Please Rate this Article

No Ratings Yet. Be The First To Rate This Article

/EDF Publishing. All rights reserved. Script Services by: Sustainable Website Design
Use of our free service is protected by our Privacy Policy and Terms of Service Contact Us

User published content is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Unported License
.
Increase your website traffic with Attracta.com

Valid CSS!


ABOUT SSL CERTIFICATES
Date:


Powered by ABC Article Directory